Najbolji atletičari Srbije na jednom mestu

Prvenstvo Srbije u dvorani za seniore/ke održava se ovog vikenda u Atletskoj dvorani na Banjici. Naši najbolji atletičari dali su sve od sebe da ispune kako njihova očekivanja, tako i očekivanja svih ljubitelja atletike koji su krasili pune tribine ove subote.

U muškoj konkurenciji sjajan povratak na stazu imao je Emir Bekrić, koji je zauzeo prvo mesto u trci na 400m sa rezultatom 48.40s.

„Nije ovo ono što sam očekivao, ali sam svakako zadovoljan rezultatom. Zimska sezona nije nešto što mi je krajnji cilj ove godine, to je ipak Evropsko prvenstvo u Berlinu. Polako hvatam zalet i spremam se za moju disciplinu koja je 400m prepone“, rekao je Bekrić, vidno raspoložen i spreman za nove pohode.

U konkureniji seniorki, neizvesna trka vodila se na 400m, između Maje Ćirić i Tamare Salaški, ipak Tamara je uspela da opravda očekivanja i odbrani titulu Prvakinje države sa rezultatom 53.15s, dok je Maja bila druga sa rezultatom 53.37s.

Naš najbolji bacač kugle i član AK Partizana 1945 Asmir Kolašinac takođe je bio uspešan posle dužeg perioda pauze, odbranio je tron koji mu zasluženo pripada, i to hicem od 19.96 metara, što je daleko ispod njegovog ličnog rekorda (21.56), ali i dovoljan za prvo mesto.

“ Iskreno sam očekivao malo više, ali nakon ovolike pauze i nije loše. S obzirom da je ovo rezultat iz punog treninga, očekujem da ću se do kraja sezone vratiti na svoj prosečan rezultat”, rekao je Kolašinac.

Drugo mesto u bacanju kugle zauzeo je Veljko Nedeljković sa rezultatom 16.45m, a treći je bio Milan Jotanović sa rezultatom 15.83m. Mihail Dudaš bacio je kuglu 13.39m i zauzeo sedmo mesto.

U trci na 60m, prva je bila Katarina Sirmić sa rezultatom 7.58s, dok je u muškoj konkurenciji pobedio Aleksa Kijanović koji je trčao 6.81s.

I još jednom, Amela Terzić uspela je ubedljivo da bude ispred svoje konkurencije i trku na 1500m istrči za 4 minuta 24 sekunde i 85 stotih. Njena sestra, Amra Terzić bila je druga sa rezultatom 4:43,04, a bronza je pripala Jasmini Pruginić (4:47,39).

Pobednik u discplini skok u dalj je atletičar AK Crvene Zvezde Strahinja Jovančević sa skokom od 7.34 metara, Aleksandar Grnović je zabeležio samo centimetar kraći skok, dok je treći bio Stefan Stanković sa daljinom od 6.42m.

Drugi takmičarski dan počeće trkom na 60m prepone od 12h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S