Održan 21. Smoki Smokić Dečiji maraton

Završen je i 21. Smoki Smokić Dečji maraton i podvučena crta ispod 330.000 učesnika tokom svih prethodnih godina. Nije fraza kada se kaže da su svi oni koji su učestvovali i pobednici, jer su od starta u životu krenuli putem zdravlja.

Oni koji su bili uspešniji od svojih vršnjaka u vrtićima, dobiju mesto u finalu u Vrtu dobre nade. Tako je bilo i ovoga puta. Od 16.000 predškolaca u ovogodišnjim kvalifikacijama danas je startovalo njih 136 podeljenih u 12 grupa. Pobednici svake od njih našli su se u superfinalu.

Prvi među jednakima bio je Aleksa Tamindžić. Zaustavio je dečkić iz vrtića „Cvrčak“ (Predškolska ustanova „Čukarica“), štopericu posle 38 sekundi i ubedljivo trijumfovao. Iza njega su se našli Dušan Marković („Naša deca“) i Marko Starčević („Slavuj“). Tradicionalno se dodeljuje titula Superpuža za onog ko je bio na začelju najbržih mališana glavnog grada i to je ovoga puta bila Dunja Radovanović („Rakita Kotarov Vuka“).
Treba svakako zabeležiti i pobednike u svakoj od 12 finalnih grupa, dakle učesnike superfinala, a to su uz troje spomenutih još: Milica Erdeljanin („Naša radost“), Lara Pejović („Dambo“), Nenad Trajković („Čarolija“), Mladen Janković („Vrabac“), Vasilije Mitanoski („Carić“), Filip Kazeni („Sunce“), Luka Protić („Bubamara“) i Andrija Manojlović („Majski cvet“).

Snežana Đurić, sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu, rekla je, u povodu 21. Smoki Smokić Dečijeg maratona, da grad Beograd podržava sve aktivnosti koje pozitivno utiču na duh i zdravlje dece.

– Ove aktivnosti sprovode se tokom cele godine i zato su deca između ostalog i danas spremna za takmičenje. Ovde su danas sva deca pobednici i samo pravila nalažu da neko mora biti najbrži, ali sam sigurna da se među mališanima koji su učestvovali na maratonu sigurno krije i nekoliko budućih vrlo uspešnih sportista. Sekretarijat će i dalje nastaviti da posvećuje pažnju razvoju fizičke kulture, jer deca na taj način razvijaju sportski duh, borave u prirodi i druže se. Tako ćemo doprineti da naši najmlađi sugrađani izrastu u zdrave ljude. Predškolske ustanove veliku pažnju posvećuju sportskim aktivnostima, jer deca na taj način razvijaju sportski duh, borave u prirodi i druže se. Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je i ranije pomagao i podržavao ovu manifestaciju, što će sigurno i ubuduće činiti – kazala je Snežana Đurić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Rezultati po starosnim kategorijama 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S