Prvi internacionalni Miting „Prijepolje 2014“

Danas je u Hotelu „Trim“ na Košutnjaku održana Konferencija za medije povodom prvog internacionalnog Mitinga „Prijepolje 2014“.

Miting „Prijepolje 2014“ održaće se u Prijepolju 4.septembra 2014.godine na „Gradskom stadionu“ sa početkom u 16.30h.

„Prošle godine dobili smo novu atletsku stazu i  organizovali smo MOSI igre koje su protekle u najboljem redu.  Zajedno sa Atletskim savezom Srbije uspeli smo da organizujemo prvi internacionalni miting i nadamo se da će svake godine biti sve bolji i bolji, i da ćemo jednog dana uspeti da privučemo i svetske atletičare na ovaj događaj. Opština Prijepolje organizovala je i novčane nagrade za prva tri mesta u svakoj disciplini. Za prvo mesto nagrada će iznositi 150 evra, drugo mesto 100e i treće mesto 50e, kao i po 500 evra za tri najvrednija rezultata na Mitingu“, rekao je Vukosav Tomašević, predsednik skupštine opštine Prijepolje.

Rok za prijavu takmičara zatvoriće se danas u ponoć, tako da će se konačan broj atletičara znati u ponedeljak. Miting će sadržati 11 disciplina i ukupno će program trajati sat i po vremena. Osim samog takmičenja u prepodnevnom programu održaće se kros učenika osnovnih škola , kao i zabavni program.

Atletski miting Prijepolje 201423

Asmir Kolašinac i Miloš Raović će takođe takmičiti u Prijepolju i ovom prilikom pozvali su sve ljude da dodju i podrže ih. Kolašincu će ovo biti treći put da takmiči na ovom stadionu i očekuje dobru atmosferu kao i najdalji hitac kojim će završiti ovu sezonu.

Raović je prošle godine istrčao rekord MOSI igara i sada očekuje da će trčati približno svom ličnom rekordu.

Atletski miting Prijepolje 201424

„Atletskom savezu Srbije je u interesu da bude što više ovakvih Mitinga i takmičenja, zato smo se i priključili u samoj organizaciji. Zahvalan sam redakcijama Telegrafa i RTS-a jer su se oni jedini odazvali našem pozivu. Shvatili su šta je naš cilj, a to je da atletika bude u fokusu i kada nisu samo osvojene medalje. Osim Kolašinca i Raovića, takmičiće još i Amela Terzić, kao i drugi srpski atletičari kojima će biti organizovan prevoz iz Beograda. Očekujemo jedno vrlo lepo takmičenje i nadamo se da će sve proteći onako kako je planirano“, za kraj nam je rekao generalni sekretar ASS-a Slobodan Branković.

Opština Prijepolje obezbedila je besplatan smeštaj i hranu za sve novinare koju budu želeli da prate prvi internacionalni Miting „Prijepolje 2014“ .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S