Stručna tribina okupila sto učesnika

Znanje za medalje!

Ozbiljne sportske organizacije, koje planiraju najveće takmičarske domete, ne propuštaju ništa slučaju. Da je Atletski savez Srbije upravo takva organizacija dokazuje da je organizacija prve Stručne tribine sa temom „Atletika juče, danas, sutra“ koju su organizovali u saradnji sa Fakultetom za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ na Novom Beogradu. Fakultetski amfiteatar bio je mali da primi sve zaintersovane atletske stručnjake koje je okupila svest da jedino znanje i nauka mogu dati jasne odgovore i ponuditi najpraktičnija rešenja u kompleksnom procesu stvaranja budućih šampiona.

Prisutne su pozdravili i poželeli im uspešan rad generalni sekretar ASS, gospodin Slobodan Branković, potpredsednik trenerske organizacije Evrope, dr Dane Korica i predsednik Saveta Fakulteta za sport, gospodin Bojan Sekulić. Sva trojica su izrazili zadovoljstvo što nedavno potpisani sporazum o saradnji izmedju ASS i Fakulteta za sport daje rezultate i da može poslužiti kao primer drugim granskim savezima.

03

Organizacija tribine je jedna od aktivnosti Stručnog saveta Atletskog saveza Srbije, koji nastoji da nauka i naučne činjenice nadju veću primenu u stručnom radu u atletici. Da bi tako i bilo, tribinu je prvi moderirao član Stručnog saveta, Goran Obradović, viši sportski trener za atletiku i fizičku pripremu koji je, kao trener Ivane Španović, apsolutno nepretendiciozno obradio temu“Kako do medalje na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama“. Potom su usledile diskusije na teme: “Dijagnostika i selekcija u atletici”, “Razvoj karijere i atletičara”, “Opterećenje u treningu i oporavak atletičara”, “Primena barokomore oko oporavka atletičara” i “Procedure u procesu edukacije i licenciranja atletskih stručnjaka”.

01

Medju moderatorima bio je prof. dr Franja Fratrić, prof. dr Višeslav Krsmanović, prof. dr Mithat Blagajac, dr. Nikola Čirikiz, prof. dr Branko Bošković i dipl. menadžer Predrag Momirović.

U zaključnom delu tribine najavljene su naredne aktivnosti ASS i Fakulteta za sport na planu dalje edukacije atletskih stručnjaka, prvenstveno stručnog osposobljavanja operativnih menadžera i tehničkih sekretara.

Rad tribine završen je podelom sertifikata i prigodnim koktelom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S