Atletska staza u Zrenjaninu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa svojim saradnicima, sastao se danas sa Bogdanom Kneževićem, predstavnikom Ministarstva omladine i sporta i Slobodanom Branković, generalnim sekretarom Atletskog saveza Srbije, a povod za razgovor bio je izgradnja atletske staze na Gradskom stadionu u Karađorđevom parku.

Nakon sastanka održana je i konferencija za novinare na kojoj je Slobodan Branković gradonačelniku Janjiću uručio Idejni projekat atletske staze u Zrenjaninu.

Gradonačelnik je rekao da Grad Zrenjanin ulaže u sport, kako u masovni, tako i u školski, vrhunski, ali i u infrastrukturu a da je ovaj projekat još jedna potvrda tome.

– Svedoci ste da se grade hale u Mihajlovu, Botošu, Ečki i da smo je uradili u Aradcu, a predstoji nam i rekonstrukcija našeg “Medisona”. Stadion u Karađorđevom parku “zreo” je za rekonstrukciju i ovo je prvi korak, a napravili smo sa Atlestkim savezom Srbije. Oni su nam pomogli da se po njihovim merilima i propisima uradi projekat. Znamo sada šta hoćemo i kako bi to trebalo da izgleda – rekao je on.

Naveo je da će grad izdvojiti iz svog budžeta značajna sredstva kako bi došlo do realizacije projekta i da očekuje i pomoć Pokrajine i republike.

– Nadam se da ćemo sledeće godine imati priliku i da vidimo prva takmičenja na stadionu u Karađorđevom parku – ukazao je gradonačelnik Janjić.

Slobodan Branković zadovoljan je što je Grad Zrenjanin izrazio želju da izgradi atletsku stazu na gradskom stadionu.

– To su želje i htenja dugogodišnja, atletski radnici su to želeli godinama unazad, ali nažalost lokalna samouprava to nije uspela. Ova će to uspeti i za mene je, kao generalnog sektretara Atletskog saveza veoma značajno – rekao je Branković.

On je mišljenja da su benefiti ovakve staze višestruki za najmanje, kao i najstarije sportiste.

– Benefiti su neprocenjivi, atletsku stazu će koristiti i najmlađi, predškolci koji će na tom mestu moći da nauče prve sportske korake, a naravno i drugi vrhunski sportovi, ekipni, ovde će moći da sprovode kondicione pripreme. Atletski radnici sa atletičarima će biti najsrećniji, ali ništa manje neće biti srećni ni rekreativci koji sada trče po asfaltu i tvrdoj podlozi, jer će ovde imati modernu, gumenu podlogu – objasnio je Branković.

 

Vrednost projekta je oko 51 milion dinara i, kako je rekao, sada sledi sprovođenje javnih nabavki i svega što zakon propisuje.

– Verujem da će gradu pomoći Pokrajina jer su već za to izrazili želju, ali i da će Ministarstvo za omladinu i sport naći interes da pomognu i da će Grad Zrenjanin sa svojim resursima, uspeti da izgradi i stavi u funkciju moderan atletski objekat koji će Atletski savez Srbije staviti u svoj kalendar i dodeliti određena takmičenja atletskim klubovima koja gravitiraju na prostoru Zrenjanina.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S