Atletski savez Srbije i Comtrade organizovali veče za pamćenje

Tradicionalno kao i na kraju svake godine sumiraju se utisci o prethodnoj sezoni. Atletski savez Srbije je na proslavi koja je održana sinoć u BelExpo centru proglasio najuspešnije u 2016.godini u svim kategorijama.

Bez sumnje u seniorskoj konkurenciji nagrade su osvojili Mihail Dudaš i Ivana Španović. Pre početka ceremonije obratio se predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović: „ Za ovih sedam godina do kraja 2016. završili smo 10 stadiona, dve dvorane, i jednu završavamo u Ćupriji. Sve vas zovem da dođete na EP i podržite naše atletičare i šampione “, rekao je Jevrosimović i zahvalio se prisutnima na dolasku.

atletika-06

Ivana je osvojila titulu prvaka Evrope, vicešampiona sveta i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, plus Dijamantsku ligu.

“ Ponosna sam na sve što smo uradili ove godine. Zahvalila bih se sponzorima Atletskog saveza Srbije na svemu što su pomogli da se ostvare svi ciljevi. Čestitam svima na osvojenim nagradama i pozivam sve ljude da dođu na Evropsko atletsko prvenstvo u Beogradu u dvorani jer će to biti pravi spektakl “ rekla je Ivana.

atletika-dodela-godisnjih-nagrada-foto-marko-todorovic-7-620x350

Mihail Dudaš nažalost sinoć nije mogao da bude prisutan i da primi nagradu, zbog priprema na kojima se nalazi u Africi. “Velika mi je čast što sam proglašen za najboljeg atletičara od strane Atletskog saveza Srbije. Mogu samo da obećam da se na ovome neću zaustaviti, i da se nadam uskoro novim medaljama i rekordima”, rekao je Dudaš.

Tokom proslave uručene su i prigodne nagrade za predstavnike sedme sile, koji su na poklon dobili startni broj sa svojim prezimenom kao i paket karata za EP 2017 koje nas očekuje od 3.do 5.marta u Kombank areni u Beogradu. Osim urednika medija, zahvalnice za doprinos i pomoć oko organizacije Šampionata u dvorani dobili su i:

-Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije

– Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda

– Olimpijski komitet Srbije

– Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

– Antidoping agencija Republike Srbije

– Republička direkcija za imovinu

– Radio televizija Srbije

-Javno preduzeće Yugoimport SDPR

– Komercijalna banka

– Dunav osiguranje

– Porsche SCG

– Comtrade

– Telekom Srbija

atletika-04

“TROFEJ Profesora Aleksandra Petrovića“ za najboljeg trenera u 2016.godini dobio je trener Ivane Španović, Goran Obradović (AK Vojvodina Novi Sad).

atletika-dodela-godisnjih-nagrada-foto-marko-todorovic-8-670x446

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Rezultati po starosnim kategorijama 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S