Orlići pokupili devet medalja na Prvenstvu Balkana za juniore/ke

Juniorska reprezentacija Srbije ove nedelje takmičila je na Prvenstvu Balkana koje je održano u Istanbulu. Boje naše zemlje branilo je 13 atletičara i 11 atletičarki, od toga su u muškoj kategoriji osvojene tri medalje, a u ženskoj čak šest. (4 zlata, 2 srebra i 3 bronze)

Najbolji rezultat ostvarila je Milica Emini, koja je istrčala novi nacionalni rekord na 60m prepone i postala šampionka Balkana. Ona je ovu deonicu istrčala za 8.41 sekund, dok je njen prethodni rekord bio 8.50.

Još jedna zlatna medalja otišla je u ruke Milici Jakšić na 400m, sa rezultatom 56.74.

Milica Gardašević dokazala je da se polako vraća u formu, i da iz takmičenja u takmičenje skače više. Ona je osvojila zlatnu medalju u skoku udalj sa daljinom od 6.21 metar.

Elzan Bibić uspeo je da pobedi u trci na 3000m sa rezultatom 8:24,60, i tako postane još jedan atletičar sa osvojenom zlatnom medaljom.

Jedna od dve srebrne medalje otišla je u ruke Jasminu Haliliju koji je skočio u vis 2.09 metara i time zauzeo drugo mesto.

Veljko Nedeljković bacio je kuglu 18.72 metara, što je bilo dovoljno za drugo mesto i srebrnu medalju.

Sara Ivackovic osvojila je bronzu na 1500m sa rezultatom 4:32,66, kao i Anja Kovač u trci na 60m sa rezultatom 7.77. Odmah iza nje bila je Anja Lukić koja je zauzela četvrto mesto sa 7.79. U muškoj konkurenciji na 60m Boško Kijanović zauzeo deveto mesto sa 7.29.

Ženska štafeta 4*400m u sastavu: Kovač, Sekulić, Lukić, Jaksić zauzela je treće mesto i osvojila bronzanu medalju sa rezultatom 4:02,68.

Katarina Gačević zauzela je sedmo mesto u bacanju kugle sa daljinom od 11.19 metara, dok je odmah iza nje bila i Sara Ognjanović sa 11.14 metara.

U muškoj konkurenciji na 400m, Aleksa Macanović bio je sedmi sa rezultatom 50.64. Dok je Marko Jevremović nažalost diskvalifikovan iz trke zbog sudara sa kolegom iz druge staze.

Zdravko Petrović zauzeo je osmo mesto u troskoku sa 14.13 metara.

Muška štafeta na 4*400m u sastavu: Macanović, Joković, Kijanović i Jevromović zauzela je 4.mesto sa rezultatom 3:26,67.

Savezni selektor za juniore, Edin Zuković istakao je da je zadovoljan rezultatima mladih pulena: „Generalno sam zadovoljan nastupom reprezentacije. Osvajači medalja su bili odlični, takmičili su onako kako najbolje znaju što govore i dobri rezultati. Svaki lični rekord je razlog za zadovoljstvo, i kada je borbenost na nivou tada ću ja biti zadovoljan. Mislim da je Marko Jevremović mogao da se upusti u borbu za neku od medalja, ali je imao peh i sudario se sa kolegom iz druge staze. Idemo dalje da se što bolje pripremimo za sezonu na otvorenom, a ovo je odlična najava da će nam ekipa biti još bolja u budućnosti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S