Daria Klišina: „Treba mi vaša podrška“

U subotu 18.februara održaće se II „Serbian open indoor meeting“ u Atletskoj dvorani na Banjici sa početkom u 17.30h.

Miting koji će poslužiti kao uvertira pred 25. februar kada nas očekuje Prvenstvo Balkana u dvorani, a onda i najveći atletski događaj organizovan ikada na našim prostorima, Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani (03 -05. mart, Kombank arena).

Grad Beograd biće domaćin najboljim atletičarima Balkana i Evrope, a jedna od njih je evropska dvostruka prvakinja u skoku udalj (2011. i 2013.), Daria Klišina.

„Zahvalna sam organizatorima na pozivu koji sam dobila za ovaj miting. Ovo je moj treći put da sam u Srbiji, a drugi u Beogradu. Nadam se dobrom rezultatu na sutrašnjem takmičenju, ali svakako da mnogo više očekujem na Evropskom atletskom prvenstvu u dvorani. Sutrašnje takmičenje poslužiće mi kao provera forme. Podrška će mi puno značiti tako da se nadam i punoj dvorani, a i punoj Kombank areni“, rekla je Klišina.

Njena velika rivalka Ivana Španović neće učestvovati na mitingu u subotu, ali hoće na Evropskom prvenstvu kroz dve nedelje. O rivalstvu sa našom šampionkom, Klišina kaže:

“Znamo se već deset godina. Ono što mogu da kažem jeste da je meni zadovoljstvo što imam nekoga kao Ivanu u svojoj konkurenciji. Onda dajete sve od sebe, uvek hoćete da skočite još, da budete bolji. Uživam u nadmetanju sa njom”.

Direktor takmičenja Dragutin Topić nije krio zadovoljstvo što je uspeo da ugosti jednu od najboljih skakačica udalj u Evropi.

“Očekujemo atletičare iz 11 zemalja Evrope i Sveta. Srpska publika imaće priliku da vidi jedno zaista kvalitetno takmičenje na kojem će se boriti i naši najbolji atletičari: Asmir Kolašinac, Amela Terzić, Tamara Salaški, Miloš Raović… Karte za miting puštene su po ceni od sto dinara i rasprodate u roku od nedelju dana, tako da je jedno sigurno, a to je da će atmosfera biti sjajna”.

Miting će moći da se prati i uživo preko linka: http://www.sportuzivo.tv/v2/stream/index.php?channel=sportuzivo2 .

 

FOTO A.MILENKOVIC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2018

Preuzmite Ovde

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2017-2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner