Uspešno realizovano Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju

Pobede Milana Mitrovića i Ivane Petrović

Fruška Gora, Andrevlje i Centar za privredno-tehnološki razvoj Vojvodine ugostila je najbolje srpske takmičare u planinskom trčanju koji su nastupiti na  Prvenstvu Srbije koje je održano u subotu 15. aprila 2017. godine.

Takmičari i takmičarke u konkurenciji starijih pionira i pionirki, mlađih juniora i juniorki, seniora i seniorki,  osmu godinu za redom borili su se za titule najbolji u najmlađoj atletskoj disciplini – planinskom trčanju.

Kod starije pionirke  u trci na 1200 metara (1 krug), pobedila je Đoković Sanja iz Čačka, ispred Bertok Sare (Srem Sremska Mitrovica) i Stojković Teodore (AŠK Tempo), kod starijih pionira na 2400 metara (2 kruga), pobedio je takođe član Čačka Nikolić Ognjen ispred drugoplasiranog Antić Teodora (AŠK Tempo) i Mirosavić Koste (Sloboda Čačak).

Kod mlađe juniorki na 3000 metara, ubedljivu pobedu izvojevala je članica AŠK Tempo Mandić Nikolina, ispred klubske drugarice Melentić Nikoline i trćeplasirane Sekulić Sare (Junior Krupanj), u konkurenciji mlađih juniora na 3600 metara (3 kruga), prvo i drugo pripalo je članovima AK Srem Sremska Mitrovica, Mauna Mirko i Antunović Dejan, dok je treće mesto osvojio Bjelica Dušan (Sloboda Čačak)

U konkurenciji starijih juniorki na 3600 metara, ubedljivu pobedu ostvarila je Jasmina Pajić (Junior, Krupanj) ispred klubske drugarice Tešić Danijele i članice Borca iz Paraćina, Šljivić Marijane. Stariji juniori takmičili su se na 4800 metara (4 kruga), pobedio je Marković Igor (Lazarevac) ispred Krstić Dušana (Borac Paraćin) i Mišić Marka (AŠK Tempo).

Seniorke su nastupale u trci na  4800 metara (4 kruga) i seniori 8400 metara (7 krugova), u kojoj je pobedu je odnela Ivana Petrović (Leposavić) ispred drugo plasirane Ksenije Bubnjević (C. Zvezda Beograd) i trećeplasirane Nevene Jovanović (C. Zvezda)

Izjava Ivana Petrović:

“Drago mi je da sam uspela da pobedim u izuzetno kvalitetnoj konkurenciji i da postanem prvak Srbije, čestitam Kseniji i Neveni da dobroj trci. Pohvalila bi organizatora na uslovima koje je obezbedio da se prijatno osećamo na Andrevlju”.

U najkvalitetnijoj trci dana u konkurenciji seniora (8400 metara) u izuzetno uzbudljivoj trci, pobedu je odneo Milan Mitrović (Mladost Užice), ispred drugoplasiranog Đure Borbelja (AK Apatin), i trećeplasiranog Miloša Mitrovića (Mladost Užice).

Izjava Milan Mitrović:

“Staza je bila zahtevna i naporna, konkurencija je uvek dobra i jaka, s obzirom da je u pitanju Prvenstvo Srbije. Pobeda je uvek slatka i draga, sve ostalo je suvišno. Pohvaljujem organizatora takmičenja na izuzetno dobro pripremljenoj stazi”.

U okviru takmičenja održana je trka za rekreativce i veterane po starosnim kategorijama, koji su se okušati na stazi u dužini od 3600 metara (3 kruga po 1200 metara) i  kojoj je nastupilo preko 40 takmičara iz desetak gradova.

IZJAVA Goran Čegar, direktor takmičenja:

“Drago mi je da smo kao domaćini ispunili sve potrebne uslove da se takmičenje organizuje na najvećem mogućem nivou, radili smo puno da staza bude što je moguće bolja. Predivan ambijent Andrevlja omogućio je da svi prisutni uživaju. Mišljenja sam da na ovom mestu možemo već sledeće godine organizovati Prvenstvo Balkana u planinskom trčanju”

Start i cilj  bio je u predivnom prirodnom ambijentu ispred Centra za privredno-tehnološki razvoj Vojvodine, krug je dužine 1200 metara, većim delom se trčalo kroz šumu, a visinska razlika po krugu je + 70 m/ – 70 metara.

Prema kriterijumima saveznog selektora  Atletskog saveza Srbije Slobodana Popovića, tri prvoplasirana takmičara i takmičarke u starije juniorskoj i seniorskoj konkurenciji stiču pravo učešća na Prvenstvu Balkana u planinskom u planinskom trčanju koje se održava 10. juna 2017. Godine u Tetevenu (Bugarska).

Delegat takmičenja ispred ASS bio je Ivica Možek, delegat atletskih sudija bio je Nebojša Zdravković, dok je suđenje odradio zbor atletskih sudija Novi Sad.

Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom Atletskog saveza Srbije. Suorganizatori takmičenja su bili Atletski klub Apatin kao nosilac aktivnosti, Orijentaciono-atletski klub Novi Sad i Centar za privredno-tehnološki razvoj Vojvodine (CEPTOR) Andrevlje.

Takmičenje je otvorio pomoćnik Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vojvodine, Dragan Milić u pratnji Nade Purić članice opštinskog veća Beočina i direktora takmičenja Gorana Čegara.

ČEGAR

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S