Prvog dana Balkanijade za domaćine 13 medalja

Blagi povetarac, sunčano vreme, prelep pogled i pune tribine krasile su današnje Prvenstvo Balkana za seniore/ke koje se održava u Novom Pazaru.

Takmičenje je otvorio potpredsednik Vlade republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacije, Rasim Ljajić, zajedno sa gradonačelnikom Novog Pazara , Nihatom Biševcem, predsednikom Balkanske atletske federacije, Dobromirom Karamarinovim i direktorom Atletskog saveza Srbije, Slobodanom Brankovićem.

Potpredsednik Vlade Srbije, Rasim Ljajić obratio se prisutnima sa željom da im poželi puno sreće u nastavku takmičenja, ali i nakon njega: „Do pre godinu i po dana ovde je bilo brdo i beskorisna livada kome nikom nije služila. Danas je ovde velelepan objekat, stadion koji je mesto susreta svih na Balkanu. Ako smo oborili rekorde u izgradnji ovakvog jednog objekta nadam se da će i sportisti obarati danas svoje rekorde. Želimo da se svi vrate ovde u Pazar, da organizujemo još takmičenje i priprema“.

Dobromir Karamarinov, nije krio svoje oduševljenje lokacijom ovog stadiona, kao i njegovom opremljenošću: „Ovaj stadion već sada spreman je za mnogo veća takmičenja, Evropska i Svetska prvenstva. Ovo je prvi put da sam ovde, ali sigurno ne i poslednji“, rekao je on.

Prvo zlato za našu zemlju osvojila je Dragana Tomašević u bacanju diska sa rezultatom 59.35 metara. Potom je to uradila i Amela Terzić u trci na 800m sa rezultatom 2:07,23. Kao što je i obećala pred punim tribinama ona je letela kao na krilima vetra.

U trci na sto metara, Srbija je osvojila dve medalje, Milana Tirnanić bila je druga sa 11.72s, a Katarina Sirmić je zauzela treće mesto sa 11.82s.

Ista priča ponovila se i na 400m, gde je Stefan Vukadinović osvojio srebro sa rezultatom 49.03s, a Stjepan Bojanić bronzu sa 49.07s. U ženskoj konkurenciji naša zemlja takođe je „pokupila“ jednu medalju, Maja Ćirić zauzela je treće mesto sa rezultatom 53.88s.

Pred kraj druge polovine prvog dana, vreme se nažalost pokvarilo, a kiša je sprečila mnoge od učesnika u njihovim ostvarenjima. Ipak, to nije omelo Lazara Anića koji je sjajno skočio udalj i osvojio zlatnu medalju sa rezultatom 7.94 m. Drugo mesto pripalo je Strahinji Jovančević, koji je bio odmah iza njega sa rezultatom 7.75m.

U bacanju koplja takođe su osvojene dve medalje za našu reprezentaciju. Marija Vučenović prva je na Balkanu sa daljinom od 56.41 metar, dok je Tatjana Mirković zauzela treće mesto sa rezultatom 51.83m.

Asmir Kolašinac nije uspeo da dođe do svoje zamisli, ali je bio blizu. On je zauzeo treće mesto u bacanju kugle sa daljinom od 19.45 metar. Nažalost tokom njegove discipline sve vreme pljuštala je kiša, te kugla nije mogla da leti dalje. Sve u svemu s obzirom da je ovo Asmirovo prvo takmičenje nakon EP u Beogradu, može se reći da je solidno zadovoljan rezultatom.

Za kraj dana ženska štafeta na 4*100m u sastavu: Petković, Sirmić, Vuletić, Tirnanić osvojila je zlato sa rezultatom 46,34s.

Sve rezultate možete preuzeti ovde.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S