Salaški i Simović najavljuju nove lične rekorde u Londonu

 

Ostalo je još sedam dana do početka najvećeg atletskog takmičenja u ovoj godini. Od 4. do 13.avgusta na olimpijskom stadionu u Londonu boriće se najbolji atletičari sveta, među kojima će biti i naša fantastična osmorka.

Više od 2.000 sportista iz preko 200 zemalja nadmetaće se na borilištu koje je bilo domaćin Olimpijskih igara i Dijamantske lige. Očekuje se prisustvo velikog broja ljubitelja atletike, za koje je pripremljeno preko milion ulaznica, stadiona  kapaciteta 60.000 posetilaca.

Takmičenje u Londonu će ući u istoriju atletike zbog dvojice velikana kraljice sportova, Juseina Bolta i Moa Faraha, koji će se poslednji put u blistavim karijerama boriti za najsjajnija odličja.

Već prvog dana na borilište skoka udalj izaćiće Lazar Anić, dok će se tokom njegovog takmičenja na start trke na 1500m pojaviti Amela Terzić.

Ukoliko Anić uđe u najboljih osam skakača udalj na svetu, finale u toj disciplini na programu je već drugog dana takmičenja. Treći dan obeležiće trkačke discipline, te će osim Milana Ristića, startovati i Tamara Salaški u trci na 400m, kao i Teodora Simović u maratonu.

Tamara Salaški je normu na 400m ispunila prethodnog vikenda na Mitingu u Kragujevcu, koji je ujedno bio i poslednji dan za ispunjenje norme. Ona je trku istrčala za 51.98s, i tako sebi obezbedila plasman na Prvenstvo sveta. Kvalifikacije na 400m moćićemo da pratimo 3.dana takmičenja od 12.55h, po našem vremenu.

“Nigde nisam bila na pripremama, jer sam putovala po Evropi i trčala Mitinge.    S obzirom da sam pre par dana ispunila normu, forma je u uzlaznoj putanji, pa se nadam dobroj trci u kvalifikacijama u Londonu. Za mene je ogroman uspeh samo učešće na Svetskom prvenstvu, ali naravno želim da istrčim što bolju trku u kvalifikacijama pa ćemo videti da li će to biti dovoljno za prolazak u polufinale”, rekla je Tamara.

Teodora Simović trčaće maraton koji je na programu  06.avgusta od 15h. Ona je normu za ovu disciplinu ispunila na Beogradskom maratonu 22.aprila ove godine.

“Nalazim se na pripremama na Kopaoniku, zajedno sa Amelom Terzić. Za sada sve ide u najboljem redu, i još uvek sam u fazi priprema. Moja očekivanja za SP su skromna, bila bih zadovoljna novim ličnim rekordom”, rekla je Simovićeva.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S