Održani “Dani atletike” sa rekordnim brojem učesnika

Tradicionalna manifestacija “Dani atletike” održana je ovog vikenda u hotelu “Šumarice” u Kragujevcu u organizaciji Atletskog saveza Srbije. Tom prilikom okupilo se preko 200 predstavnika atletskih  klubova, saveza i strukovnih organizacija našeg sporta.

Dobrodošlicu su poželeli predsednik ASS-a Veselin Jevrosimović i  direktor , Slobodan Branković. Dani atletike otvoreni su predavanjem na temu “Razvoja maksimalne brzine i specifične izdržljivosti sprintera” od strane Srđana Đorđevića, atletskog trenera iz Slovenije. Potom je održano predavanje na temu “Nove tendencije u treningu snage kod atletičara u bacačkim disciplinama”, čiji je predavač bio doc. dr. Ivan Ćuk.

Na sredini prvog dana održana je i redovna Skupština Atletskog saveza Srbije, nakon čega su nastavljena predavanja na temu “Inspekcije nadzora u sportu” od strane Miodraga Andrića (savetnika u Ministarstvu omladine i sporta RS) i doc. dr. Vesne Repić Ćujić ( Zavod za sport i medicine sporta RS). Za kraj dana svoja iskustva preneo je naš najbolji trener Goran Obradović koji je pričao o trenažnom procesu atletičara. Potom je upriličena svečana večera na kojoj su podeljena priznanja najboljim trenerima.

Drugi dan seminara otvorio je dr. Sead Malićević, na temu “Kreatin – oprobani recept za uspeh”. Nakon toga, savezni kapiten za seniore/ke, Slobodan Popović i savezni kapiten za juniore/ke, Edin Zuković predstavili su program rada za naredni period. Ivica Možek predstavio je propozicije takmičenja 2017/2020., kao i kalendar takmičenja za 2018.godinu.

Posle zajedničkog ručka završeni su ovogodišnji “Dani atletike”.

 

 

Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2017

Preuzmite Ovde

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2017-2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner