Proglašeni najuspešniji u 2017.godini

Danas je u prostorijama hotela „Crowne Plaza“ održan svečani događaj Atletskog saveza Srbije, na kom su se dodelile zahvalnice i nagrade najuspešnijima u 2017.godini.

U prepunoj sali, goste je prvi pozdravio predsednik ASS, Veselin Jevrosimović, koji je potom dodelio zahvalnice svim insititucijama, gradovima i sponzorima koji su nam pružili ogromnu podršku u prethodnom periodu.

Veselin nas je podsetio na uspehe iz 2017.godine: „Čast mi je da vas sve pozdravim ispred Atletskog saveza Srbije i zahvalim se što ste sa nama. Na 25 takmičenja na kojima su učestvovali srpski atletičarti u prethodnoj godini osvojeno je mnogo medalja. Jedno od najznačajnijih takmičenja bio je II Serbian indoor miting u Atletskoj dvorani,  na kome su učestvovali najbolji atletičari poput Asmira Kolašinca, MIhaila Dudaša, Lazara Anića i Tamare Salaški. Nakon toga sve snage bile su usmerene na Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani.  U martu grad Beograd  i Srbija bili su domaćini za preko 1500 atletičara, trenera i pratećih lica, na Evropskom prvenstvu u dvorani. “Šlag na tortu” bila je zlatna medalja Ivane Španović sa nacionalnim rekordom od 7,24 metra. Publika je mogla da uživa u postizanju vrhunskih rezultata svih učesnika. ASS je dobio pohvale od svih zvaničnika iz Evrope i svetske atletske federacije. Nakon EP,  organizovali smo 76. Balkansko prvenstvo za seniore i seniorke u julu u Novom Pazaru. Ugostili smo preko 600 takmičara iz 16 zemalja. Srbija je osvojila rekordnih 20 medalja i zauzeli smo drugo mesto u ukupnom plasmanu”.

Zahvalnice su dobili: Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo odbrane, Gradski sekretarijat za sport, Olimpijski komitet Srbije, grad Kruševac, Telekom Srbija, kompanija „Comtrade“, Komercijalna Banka, Srboexport, Kompanija „Porche SCG“, Beogradska Arena, Hotel Crowne Plaza i Radio Televizija Srbije.

Prisutnima se obratio i direktor ASS, Slobodan Branković: “Predstojeća godina će  za nas biti jubilarna godina jer ćemo proslaviti 70 godina od osnivanja našeg Atletskog saveza. Zbog toga ćemo 25. septembra organizovati jednu prigodnu svečanost u Narodnom pozorištu kada će biti predstavljena i monografija posvećena legendama. Čeka nas organizacija III “Serbia open indoor meetinga” koje će se održati 21.februara, a glavna zvezda će biti Ivana Španović. U 2018.godini organizovaćemo i prvi “Serbia open maraton”, biće to najbrži maraton u svetu. Održaće se 4. novembra, a staza će biti po Novom Beogradu i Zemunu. Direktorka maratona biće Olivera Jevtić”, otkrio je Branković.

 

Nakon prvog dela programa, na red su došli i najbolji atletičari u 2017.godini:

-najbolja mladja pionirka Vilagoš Adriana

-najbolji mlađi pionir  Ivić Nebojša

-najbolji pionir  Džakovac Amel

-najbolja pionirka Terzić Amra

-najbolja mlađa juniorka  Mićević Tamara

-najbolji mlađi junior  Đorđević Tihomor

-najbolja juniorka Gardašević Milica

-najbolji junior  Nedeljković Veljko

–  najbolja mlađa seniorka Barjaktarović Zorana

– najbolji mlađi senior  Kijanović Aleksa

– najbolji senior Lazar Anić

-najbolja seniorka Ivana Španović

Za najboljeg atletskog trenera (trofej Profesor Aleksandar Petrović) nagradu je dobio Goran Obradović iz AK Vojvodina Novi Sad, a za najbolji atletski klub proglašen je AK „Vojvodina“ Novi Sad.

“Drago mi je da su moj trener i moj klub proglašeni za najbolje. Zato želim da se zahvalim Atletskom savezu Srbije i svim sponzorima koji su nam omogućili da se spremamo za najveća takmičenja. Isto tako želim da čestitam Atletskom savezu Srbije na uspešnoj 2017. godini i poželim  da ova godina bude bolja od prethodne. Nestrpljivo čekam početak takmičarske sezone i nove podvige koje spremno dočekujem” , rekla je Ivana Španović.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2018

Preuzmite Ovde

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2017-2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner