Sedam medalja za juniore/ke u Sofiji

Juniorska reprezentacija Srbije ovog vikenda takmičila je na Prvenstvu Balkana za juniore/ke u dvorani, koje je održano u Sofiji. Naša zemlja osvojila je ukupno sedam medalja; dva zlata, dva srebra i tri bronze.

Elzan Bibić opravdano se okitio zlatom u trci na 3000m sa rezultatom 8:21,45, daleko ispred svoje konkurencije. Još jedno prvo mesto osvojio je Jasmin Halili koji je skočio 214cm u skoku uvis.

„Jasmin je bio na svom nivou, probao je da preskoči 2.20m, ali mu fale takmičenja. Biće još bolji u sezoni“, kaže savezni selektor za juniore/ke, Edin Zuković.

Bogdan Zdravković bio je drugi u bacanju kugle sa rezultatom 18.50m. Sara Lukić osvojila je srebrnu medalju u skoku udalj sa rezultatom 5.95m.

„Zdravković je opet bio nesiguran, od njega očekujem još veće daljine. Sara Lukić skočila je lični u skoku udalj, što je veoma dobar napredak za nju. Nadam se skokovima preko šest metara vrlo brzo“.

Anja Lukić osvojila je bronzanu medalju u trci na 60m prepone sa rezultatom 8.42s. Ona je u kvalifikacijama uspela da istrči novi državni rekord koji sad iznosi 8.32s.

„Anja je u kvalifikacijama imala sjajnu trku. Nažalost to joj je donelo dodatni pritisak i zbog toga je u finalu jakom borbom jedva došla do medalje“.

Tamara Vuletić zauzela je treće mesto na 60m sa rezultatom 7.71s.

Muška štafeta 4*400m u sastavu: Marko Mišić, Ivan Plankov, Tihomir Đorđević i Boško Kijanović zauzela je treće mesto sa rezultatom 3:25,90.

“Nisam zadovoljan postignutim rezultatima, osvajačima medalja čestitam, kao i onima kojima su postigli rezultate karijere. Mislim da smo u nekim disciplinama mogli mnogo bolje, da smo imali kvalitet za to, ali je falila borbenost i zalaganje. Na takav način se ne moze takmiciti na Balkanu, jer vec ima 17 federacija koje dolaze sa visokim ambicijama.Ova takmičenja su odlična da se sportisti nametnu svojim rezultatima, potencijalom i mislim da je svako od pozvanih trebao biti motivisan time da ide do poslednjih atoma do što boljeg rezultata”, zaključio je Zuković.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2018

Preuzmite Ovde

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2017-2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner