Ivana Španović ponovo pred domaćom publikom

Danas su u hotelu Moskva predstavnici medija imali prilike da se druže sa evropskom šampionkom Ivanom Španović i od nje i trenera Gorana Obradovića dobiju sve informacije vezane za nastupe na prethodnim takmičenjima, ali i njihova očekivanja kada je nastavak zimske sezone u pitanju.

Ivana je u Karlsrueu bila treća na prvom dvoranskom mitingu, u Diseldorfu je imala skok od 6.77m koji važi za najbolji rezultat na svetu u ovoj sezoni, a u Beogradu je u društvu trenera Gorana Obradovića najavila da će svetsko prvenstvo u Birmingemu dočekati maksimalno spremna.

Sezonu si započela mitinzima u Nemačkoj, možeš li da nam daš kratak osvrt na prva takmičenja i utiske?

– Najjači utisak je pet prestupa na prvom mitingu, nemam toliki broj prestupa toliko često, ali ne brinem se. To su bili daleki i kvalitetni skokovi, i ono što smo planirali je na neki način i ispunjeno. U Diseldorfu sam imala dva prestupa i ostvarila pobedu. Nije mi važno da na mitinzima budem maksimalno spremna već da polako podižemo formu za najvažnije takmičenje. Zadovoljna sam formom u kojoj se trenutno nalazim. Imamo još dva mitinga do Svetskog prvenstva, u Beogradu će mi Serbian Open osvežiti emocije od prošle godine i biti dodatna motivacija za Birmingem. Svetsko prvenstvo u Birmingemu je za nešto manje od mesec dana, trener Goran Obradović se pobrinuo za pripreme.

– Najvažnije je da pik forme bude u Birmingemu i da Ivana skoči u skladu sa tim koliko je spremna, a mogu da kažem da se nećemo zadovoljiti skokom ispod sedam metara. Čeka nas i Beograd, to je poslednje takmičenje na podlozi kakva je u Birmingemu. Ogromna je razlika na daskama i betonu, nažalost, poslednje takmičenje je u Glazgovu na daskama i tamo će skakati samo koliko je potrebno za pobedu – rekao je Obradović.

Svi koji prate Ivanu, primetili su novitete na dresu u vidu još jednog logotipa?
– Imam to zadovoljstvo da kažem da sam sa mojim dugogodišnjim sponzorom, kompanijom Red Bull proširila saradnju koja je započeta 2011. godine. Drago mi je da je globalna kompanija kakva je Red Bull od starta prepoznala moje kvalitete, a evo sada i proširila saradnju sa mnom. Ova saradnja ima još veću težinu kada znamo da je Red Bull bio uz mene ne samo kada su lepi trenuci u pitanju već i kada sam bila povređena i čekala na rezultate koje danas ostvarujem. Novim ugovorom koji je potpisan do 2020. Godine naša saradnja će trajati punih 10 godina. Saradnja između Red Bulla i mene nije značajna samo za mene lično, za Red Bull ili za srpski sport, već i za svetsku atletiku, obzirom da imam tu čast da sam postala prva atletičarka na svetu koja će na mitinzima pored proizvođača sportske opreme imati još jedan logo globalne kompanije. Ovo je bitno za svetsku atletiku jer otvara nove mogućnosti za ulaganje u sport i sportiste.

Ivanu, Serbian Open očekuje 21. februara, Glazgov 25. februara, pred odlazak u Birmingem na Svetsko dvoransko prvenstvo.

Kako je najavila gospođica Branković iz ASS, pored Ivane publika u Beogradu će imati priliku da vidi i brojne svetske zvezde. Zahvaljujući gradu Beogradu ulaz na III Serbian Open Indoor Meeting će biti besplatan, od srede 14.februara, prvih 1000 ljubitelja atletike moćiće da podignu ulaznice na blagajni Atletske dvorane na Banjici radnim danima od 09h do 17h.

Photo credit: Predrag Vuckovic Red Bull Content Pool

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2018

Preuzmite Ovde

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2017-2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner