Tamara i Maja u trci za najboljim rezultatima na EP u Berlinu

Još jedan dvojac imaćemo u trci na 400m, gde će boje naše zemlje braniti dve atletičarke, Tamara Salaški i Maja Ćirić.

Za ovo takmičenje Tamara se pripremala na Zlatiboru , gde je iskoristila priliku da se odmori i dobro pripremi za prvu kvalifikacionu trku u ovoj disciplini.

“Pošto sam 2016.godina bila u finalu EP, svakako da sam od tog trenutka krenula da sanjam o sledećem stepeniku, a to je medalja. Medjutim,ove godine imamo već 3 devojke koje su trčale ispod 51 sekund. Ono sto će ove godine biti drugačije, jeste to, sto nisam istrčala dovoljno dobar rezultat za prolazak direktno u polufinale i prvenstvo ću krenuti iz kvalifikacija. Znam da će biti teško, i spremna sam na dve trke u dva dana, i da se desi još jednom to finale”, kaže Tamara, i dodaje da je razmišljala čak i o odustajanju sa EP u Berlinu.

“Sezona nije krenula kako smo planirali, zbog manje povrede koja se odužila,i nije mi dozvolila da u prvom delu sezone istrčim bolji rezultat, pa smo morali  prestati sa trkama u sred sezone, kako bi trenirala i oporavila se, i evo uspela da dodjem do rezultata od 52.26, i svakako da sam zadovoljna jer sam nakon trece trke na 53 sekunde razmisljala o odustajanju od Evropskog prvenstva. Nadam se prolasku u polufinale, gde ću dati sve od sebe za plasman medju 8 najboljih. Konkurencija je nikad jača, mnogo devojaka je ove godine protrčalo. Tri devojke na rezultatu od 50 sekundi. Dosta devojaka kojima je 200 metara bila primarna disciplina su se odlucile na promenu i postizu bolje rezultate na  400 m. Mozda je to neki znak da i ja treba da se prebacim na 800 metara”.

Kvalifikacije na 400m u ženskoj konkurenciji na programu su drugog dana takmičenja, 08.avgusta od 11.30h.

Maja Ćirić odlučila se na pripreme u Ljubljani.

“Biću zadovoljna sa ličnim rekordom, a posle od njega zavisi i prolazak u polufinale/finale. Svakako će konkurencija biti jaka, tako da ako uslovi budu optimalni ispuniću svoje ciljeve”, bila je kratka Maja.

Zvaničan sajt takmičenja možete pogledati ovde: https://www.berlin2018.info/en/ . Satnicu takmičenja možete naći na sledećem linku: https://www.berlin2018.info/en/timetable/ .

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S