JOŠ TRI DANA DO POČETKA 23. ASIKS APATINSKOG DUNAVSKOG POLUMARATONA

Blizu 800 prijavljenih za polumaratonsku trku i trku zdravlja

Apatinskim ulicama u nedelju 21. 10. 2018. godine protrčaće više stotina rekreativaca i profesionalnih sportista iz desetak zemalja koji će se boriti za sveukupnog pobednika 23. ASICS Dunavskog polumaratona.

Tri dana pred atletski spektakl, preko zvaničnog sajta Dunavskog polumaratona prijavilo se blizu 800 takmičara i takmičarki iz desetak zemalja. Broj prijavljenih pokazuje da je Apatin postao ozbiljna destinacija u atletskom svetu, a Apatinski Dunavski polumaraton prerastao u ozbiljnu sportsku manifestaciju.

U okviru manifestacije koja će pored sportskog imati i humanitarni aspekt, održaće se trka na 21 kilometara i 97 metara koja će startovati u 11.00 časova, koja je zvanično sertifikovana od strane zvaničnog merioca staza u okviru koje će se održati i Prvenstvbo Vojvodine u polumaratonu za seniore i seniorke. U isto vreme startovaće i trka zdravlja na 10 kilometara, a čiji je glavni pokrovitelj Kompanija Minakva iz Novog Sada i kojoj maksimalnu podršku pruža Kompanija FUN&FIT, nakon čega će se održati Humanitarna dečija trka za srećnije detinjstvo na 400 metara, koje će se realizovati u saradnji sa Crvenim krstom Apatin u kojoj će sva deca koja prođu kroz ciljnu liniju dobiti unikatnu medalju.

Takmičare će u zoni starta i cilja pozdraviti mažoretkinje iz KUD Mažoret Sonta, koji već dugi niz godina daju veliki značaj i svojim nastupima podižu atmosferu, pored kojih će se po prvi put pojaviti i Mažoret sekcija iz Apatina. Duž cele staze biće upriličen zabavni program koji će da upotpuni Apatinska rok grupa Prljavi Romeo.

Rekord staze na 21 kilometar i 097 metara, drže takmičari iz Turske Demir Medeni sa rezultatom 1 sat 6 minuta i 55 sekundi u muškoj i Bujukbezgin Burku 1 sat 17 minuta i 51 sekundi u ženskoj konkurenciji, rezutati ostvareni pre tri godine na 10. Prvenstvu Balkana za seniore i seniorke, čiji je Apatin bio domaćin.

Prijavni centar, start i cilj nalaze se u Banji Junaković. Startni brojevi se preuzimaju u prijavnom centru u subotu 20. oktobra od 19.00 do 21.00 časova (kada će biti realizovana Pasta parti u restorani Banje Junaković) i na dan trke 21.10. od 07.30 do 10.15 časova. Prijava za dečiju trku biće u prijemnom centru u Banji Junaković od 10.30 do 11.00 časova.

Takmičari će na stazi imati na raspolaganju 11 okrepnih stanica sa vodom, voćem i slatkišima koje će obogatiti Kompanije Fun&Fit i Minakva svojim proizvodima. Dok će Stojanov auto za potrebe nošenja oficijelnog sata opredeliti dva vozila. Za trkače koji žele da istrče zacrtane rezultate organizator će obezbediti pejsmejkere koji će nositi zastavice koje ustupa Garmin Info tim iz Beograda, dugogodišnji partner trke, koji će pobednike u muškoj i ženskoj konkurenciji nagraditi Garmin sportskim satovima.

Ceremonija proglašenja pobednika u sveukupnom plasmanu i plasmanu po kategorijama (preko 25 starosnih kategorija)  realizovaće se u Banji Junaković nakon ulaska poslednjeg takmičara u cilj sa početkom u 14.00 časova. Tokom kojeg će takmičari zabavljati uz tamburaše.

Treba napomenuti da je Dunavski polumaraton, jedna od najstarijih manifestacija u Apatinu, koja se bez prekida organizuje u Apatin, i da je njegovo prvo izdanje bilo 7. jula 1995. godine, u toj trci je nastupilo 66 takmičara pobednici su bili Goran Raičević i Suzana Ćirić u tom trenutku naši najbolji dugoprugaši. Trka je ujedno bila polazna tačka u kasnijem formiranju prvog zvaničnog atletskog kluba u Apatinu, koji je formiran 29. aprila 2001. godine. Na ovogodišnjem izdanju očekuje se obaranje rekorda po broju učesnika od prošle godine  (polumaratonsku trku završilo 507 polumaratonca, dok je trku zdravlja završilo 165).

Tehnički organizator takmičenja je Atletski klub Apatin, dok su glavni oslonac u organizaciji Atletski savez Srbije, Opština Apatin, Sportski savez Opštine Apatin, Banja Junaković. Generalni pokrovitelj je ASIKS – Tref sport, veliku podršku pružaju partneri trke Kompanija Minakva iz Novog Sada, Kompanija Fun&Fit, Info tim –  Garmin Srbija,  Auto kuća Stojanov iz Novog Sada, Kompanija Danubius, Kompanija „Slatko srce“, Kompanija Medisport Beograd, Nacionalna vozačka akademija Navak, Kompanija Venera bajk iz Subotice, Turistička otganizacija Opštine Apatin, JKP Naš Dom Apatin, Diskont pića Slap. Za bezbednost učesnika  pored pripadnika MUP-a, biće zadužena Agencija Anakonda iz Sombora.

Posebnu podršku trkačima na stazi pružiće volonteri organizacija Crvenog krsta iz Apatina, Crvenog krsta iz Sombora, članovi ARK Somaraton iz Sombora i AK Hajduk Maraton tima iz Kule.

Više informacija o manifestaciji, prijave takmičara za učešće na oficijalnom sajtu trke: www.dunavskipoumaraton.com

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Rezultati po starosnim kategorijama 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S