PET DANA DO NAJVEĆEG TRKAČKOG SPEKTAKLA U SRBIJI

U prostorijama Štark Arene danas je održana Konferencija za medije, povodom prvih trka na 5km i 10km Serbia Marathon-a. Beograd i Srbija će u nedelju 4. novembra biti centar atletike u regionu.

Trčaće se na Novom Beogradu, po neverovatno ravnoj i brzoj stazi, na kojoj se planiraju razni muzički i drugi zabavni sadržaji. Ono što ovu trku odvaja od drugih, a to je da će njen cilj biti u ŠTARK ARENI, gde će trkače dočekati više hiljada gledalaca.

U sklopu Serbia marathon, organizuje se besplatan program za decu. Prijavljivanje nije potrebno. Na cilju Serbia Maraton trke u ŠTARK Areni 04. novembra od 09:00 – 12:00 časova Atletski savez Srbije organizuje ATLETSKI IZAZOV.

Sa decom će se družiti Ivana Španović, a poligone će voditi profesionalni treneri atletike. Na kraju, decu koja prođu Izazov očekuju slatke nagrade. Deca od 7 do 11 godina dolaze u pratnji roditelja ili trenera, ulaze na Severni ulaz (iz Bul. Zorana Đinđića), silaze preko tribina na nulti nivo.

Ispred Atletskog saveza Srbije, obratio se predsednik, Veselin Jevrosimović:

“Cilj ASS je popularizacija atletskog sporta. Iz tog razloga smo pokrenuli Serbia Maraton, koji ima niz uličnih trka, a kojem je kruna maraton koji će se održati u novembru 2019. godine. Pozivamo sve Beograđane da se pridruže u prijavama za trke na 5.000 i 10.000 metara. Za sada imamo 2.500 prijavljenih takmičara, što je za prvu organizaciju veoma zadovoljavajući broj.  Takođe želim da napomenem da je Serbia maraton 2019. godine u programu ASS i u kalendaru Svetske i Evropske atletske federacije, i dobili smo podršku od predsednika IAAF-a Sebastijana Koua. Zahvaljujem se svima onima koji su pomogli organizaciju ovog jedinstvenog događaja. Zahvaljujem se gradu Beogradu, Ministarstvu omladine i sporta i direktoru Štark arene, Goranu Groviću, koji je omogućio da cilj trke bude u ovoj prelepoj dvorani”.

Marketing menadžer Serbia maratona, Veroljub Zmijanac objasnio je da je cilj Srbije da postane regionalni lider kada je u pitanju promocija trčanja.

“Sada imamo 2.500 prijavljenih, i taj broj je veliki i impozantan, a već sledeće godine, ćemo imati učesnike iz 19 zemalja. Naš cilj je da postanemo lider u regionu, a da na osnovu toga napravimo svetski brend trčanja. I dalje pozivamo sve trkače, žitelje Beograđana, a posebno Novobeograđane, gde se održava besplatni događaj za svu decu, i to je jedinstvena prilika da svi uđu u Arenu i da svi zajedno proslavimo ulazak trkača”, rekao je Veroljub Zmijanac.

Direktor arene, Goran Grbović, istakao je da mu je zadovoljstvo što je ASS odlučio da cilj trke bude u najvećoj dvorani na Balkanu.

“Meni je zadovoljstvo da je ASS odlučio da završni cilj bude ovde u Areni. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini, dobrodošli ste, trka može da počne “, rekao je Grbović.

I jedan od učesnika trke, Stefan Ilić, zahvalio je svima koji su omogućili ovakvu trku.

“ Hvala svima koji su nam omogućili ovakvu trku. Ti polumaratoni i maratoni su bili dosta popularni, ali trka od 5 i 10 kilometara su prava zona zdravlja i omogućava svima da mogu da se uključe u trku”, rekao je Ilić.

Prijave za Serbia Marathon otvorene su do 01.novembra na našem sajtu: www.serbiamarathon.com .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2019

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2019. Godini

Publikacija ASS 2018

Prijava volontera

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2019-2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner