Spektakl godine: Održane trke na 5km i 10km “Serbia Marathon-a”

Danas su održane prve od tri trke u okviru “Srbija maraton serija”, na 5km i 10km, koje su samo uvertira pred maratonsku trku koja nas očekuje 03.novembra 2019.godine.

Na trci je učestvovalo preko  2500 trkača, koji su startovali ispred Štark Arene, a ulazili u cilj unutar nje.

Srpski atletičari Miloš Krstić iz Leposavića i Miloš Segedi iz Inđije pobednici su trka na 5km  i 10 kilometara, dok su u ženskoj konkurenciji pobedile Teodora Simović iz Novog Pazara na 10km i Nataša Ćulafić iz Partizana na 5km.

Tokom trajanja trke, unutar Arene održan je Atletski izazov za mališane, na kome su najmlađi mogli da nauče osnove “kraljice sportova” u druženju sa najboljom srpskom atletičarkom Ivanom Španović.

Takmičare je dočekalo nekoliko hiljada mališani, koji su ih bodrili u završnici, zajedno sa našim animatorima. Poklone je uručio predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović: za prvo mesto nagrada je bio TESLA Televizor, drugo mesto TESLA Tablet i treće mesto TESLA Mobilni telefon.

“Presrećan sam kao predsednik ASS, jer je ovo prva manifestacija koja će se održati pod imenom Brenda “Serbia Marathon”. Imali smo ovde oko 3000 prijavljenih trkača, bilo je nekoliko hiljada ljudi u Areni. Ponosan sam na sve što smo uradili, sledeće godine se vidimo 03.novembra na prvom Maratonu”, rekao je Veselin Jevrosimović.

Sledeće trke na 5km i 10km biće održane 30.marta 2019.godine.

Rezultate na 5km možete preuzeti ovde.

Rezultate na 10km možete preuzeti ovde.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2019

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2019. Godini

Publikacija ASS 2018

Prijava volontera

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2019-2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner