Atletski dragulji orni za nove pobede

Vikend koji je iza nas ostaće upisan zlatnim slovima u istoriju srpske kraljice sportova. Naša zemlja osvojila je dve medalje na dvoranskom prvenstvu Evrope koje je održano u Glazgovu. Reprezentaciju Srbije činilo je ukupno deset atletičara/ki, a najveći uspeh ostvaren je u disciplini skok u dalj.

Povodom toga, danas je u prostorijama kompanije Comtrade organizovana proslava i Konferencija za medije. Prisutnima se obratio predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović.

„Pre svega, zadovoljstvo mi je da potvrdim kako je protekla zimska sezona donela novi zamah za domaću atletiku. Mnoštvo oborenih juniorskih i seniorskih rekorda u dvorani, kao i do sada najviše postignutih normi za odlazak na Evropski šampionat. Uz ogroman talenat i rad, rezultati Ivane Španović i Strahinje Jovančević izgrađeni su i zahvaljujući znanju njihovih trenera Gorana i Milorada, kao i podršci njihovih klubova i Atletskog saveza Srbije. Zbog toga želim da se zahvalim svima koji su sebe ugradili u ovaj veliki sportski uspeh – i onima kojima se divimo na atletskom terenu, ali i onima koji ostaju iza zavese“.

Naša najbolja atletičarka svih vremena, Ivana Španović, članica AK Vojvodina Novi Sad, još jednom je dokazala svoju veličinu i drugu godinu za redom odbranila titulu šampionke Evrope. Ona je najdalji skok ostvarila u petoj seriji i sa daljinom od 6.99 metara ostala na svom tronu.

“Bez većeg opterećenja smo ušli u zimske pripreme i sezonu, sa svega par takmičenja gde sam morala da vratim oštrinu i stari osećaj na velikim takmičenjima. Kada je počelo finale videla sam da ne mogu da jurim rezultat za koji sam mislila da sam spremna i onda sam se okrenula da izvedem jedan skok koji će mi biti dovoljan da odnesem pobedu. Bila sam uverena da ću uspeti. Nije moglo nikako drugačije, sem da takmičenje završim treći put zaredom kao dvoranska prvakinja”, rekla je Španovićeva na proslavi Atletskog saveza u Komtrejdu.

Bronzanu medalju u ovoj disciplini osvojio je Strahinja Jovančević, član AK Crvena Zvezda. Momak koji je strpljivo čekao svoj trenutak iz sna, trenutak kada će zablistati i ostvariti svoju dugogodišnju želju. Skokom od 8.03 metra on je postavio nov nacionalni rekord, star 20 godina, i okitio se evropskom bronzom. 

„Sve ove godine sam verovao u sebe kao što je verovao i moj otac, koji mi je ujedno i trener. Ponosim se, što sam svoj najdalji skok u karijeri skočio bas na ovom najvažnijem takmičenju i kad je to bilo najpotrebnije. Nisam imao priliku da se pokažem u ovakvom svetlu, nažalost zbog zdravstvenih problema koje sam imao na putu do ovog skoka. Moje daljine tek dolaze, spreman sam za velike stvari i sa nestpljenjem čekam ono što predstoji“, rekao je Strahinja.

Zvanično osiguranje svih naših učesnika sa EP u Glazgovu bilo je Sava osiguranje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S