Atletski miting u Temišvaru

Ovog vikenda je u Temišvaru, Rumuniji, održan atletski miting pod nazivom”Junior invantation meeting 2019″,na kome je učestvovalo 5 klubova iz Srbije.

Atletski klub “Atina” iz Vršca je dobio specijalan poziv u okviru međugranične saradnje,koji je prosledio svim klubovima koji su učesnici sportske manifestacije pod nazivom Atinske igre. Na takmičenju u Rumuniji su nastupili još i Ak Dinamo iz Pančeva,Ak Tamiš iz Pančeva,AK Panonija iz Pančeva i AK Proleter iz Zrenjanina.

Treba istaći sjajno gostoprimstvo, vrhuhunsku organizaciju i uslužnost domaćina. Učestvovalo je još 9 klubova iz Rumunije,1 klub iz Mađarske, i 4 osnovne škole. Takmičenje  je posetio i dao podršku organizatorima i predsednik Rumunske atletske federacije G.Florin Florea.

Iako rezultati nisu bili na prvom mestu,treba napomenuti da su ZLATNE MEDALJE osvojili: Maša Trbojević(50m), Mateja Nosonjin(dalj), Stefan Marić(500m), Sanja Marić(800m), Mrkela Anastasija(100 i 400m), Stevšić Strahinja(800m), Miljana Todorović(500m i dalj), Damjan Čikić(400m), Aleksandar Dugić 1000m. SREBRNE MEDALJE su osvojili: Marko Mladenovski (dalj), Damjan Čikić(100m), Isidora Pavlović(100m), Ognjen Popov(50m), Petra Dimitrijević(dalj), Ksenija Mrkela(dalj). BRONZANE MEDALJE su osvojili Marko Mladenovski(100m), Ksenija Mrkela(dalj), Maša Trbojević(dalj), Mateja Nosonjin( 50m), Ognjen Popov(dalj), Milica Ljubojević (dalj), Nina Cvejić (dalj),Nina Štrkalj(50m).

Od vrednijih rezultata treba napomenuti rezultate Anastasije Mrkele(2003) 100m 12,90, Marije Mrkele(2003) 400m-57,18, Sanje Marić(2006) 800m-2:18,93 min,Marka Mladenovskog skok (2007)u dalj-5,00 m itd.

Ono što je važno je da će obavezno biti nastavljena dalja saradnja na nivou klubova,gradova,regije Banata,kao i na nivou Atletskih saveza Srbije i Rumunije. U razgovoru sa predsednikom Rumunske atletske federacije g. FLorinom Floreom,se vidi da daju snažnu podršku razvojnim mitinzima, koje organizuju uspešno klubovi uz pomoć sponzora, lokalne samouprave ,podršku saveza i roditelja, volontera. Tako ujedinjeni, daju primer da je sve moguće kada se složno i organizovano radi. Na Olimpijskim igrama u Tokiju očekuju oko 15-16 normi, koje treba da potvrde.

Sve ukupno svi nosimo veoma lepe uspomene i emocija sa ovoga takmičenja. Rezultati se mogu pogledati na sajtu kluba: csathletics.ro/junior/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S