Mladje seniorke spremne otputovale u Švedsku

Naša reprezentacija juče je krenula put Jevlea,  središnjem delu Švedske i Skandinavskog poluostrva. Od glavnog grada, Štokholma udaljen je 175km severno. Ovaj grad će naredna tri dana biti domaćin Evropskog šampionata za mladje seniore/ke. Lepšu polovinu predstavljaće 6 atletičarki koje su otišle sa zeljom da pruže svoj maksimum.

Prvog dana Evropskog prvenstva za mladje seniore/ke, na startu trke  100m prepone, pojaviće se Anja Lukić i Milica Emini.

Anja Lukić, članica atletskog kluba Crvena Zvezda i pulenka trenera Slobodana Stojića,  je svojim ličnim rekordom od 13.57 izborila mesto u reprezentaciji Srbiji. Anja će trčati u petoj kvalifikacionoj grupi od 16.48h. Ona se za ovu sezonu spremala na pripremama na Kritu.

“Prema listama prijavljenih, konkurencija je veoma jaka što me dodatno motiviše da dam svoj maksimum. Iako na dosadašnjim takmičenjima nisam ispunila sve što smo planirali trener i ja, mislim da sam spremna za predstojece Evropsko prvenstvo. Očekujem dobar rezultat i plasman”, rekla je Lukićeva.

Milica Emini ima najbolji rezultat od 13.74 sekunde, njega je uspela da ostvari zajedno sa trenerom Fedjom Kamasijem. Milica će trčati u trećoj kvalifikacionoj grupi od 16.34h. U polufinale prolaze prve četiri takmičarke iz svake grupe I četiri najbrže po rezultatu.

“Ove godine sam nesto ranije pocela pripreme za madje seniorsko Evropsko Prvenstvo i dosta sam zabovoljna treninzima koje sam do sad uradila. Sto se tiče  takmičenja nadam se ličnom rekordu i prolasku u polufinale , a posle sta bude bice. Svaka trka je trka za sebe i nikad se ne zna sta moze da se desi” , rekla je Milica, članica AK Vojvodina Novi Sad.

Kao I u prethodnoj disciplini, tako ćemo I u skoku u dalj na zaletištu gledati dve naše takmičarke, Milicu Gardašević I Saru Lukić.

Milica Gardašević članica je AK Vojvodina Novi Sad I zajedno sa svojim trenerom Marko Milinkovim postigla je već do sada ogroman uspeh, kada je postala šampionka Evrope u juniorskoj konkurenciji. Miličin lični rekord je 6.64m, a ona se za ovu sezonu pripremala na Kritu, kao I Sara Lukić.

“Očekujem borbu za visok plasman, I skokove preko 6.50m”, bila je kratka Gardaševićka.

Sara Lukić ove godine pokazala je veliki napredak, kada je na nekoliko takmičenja imala daljine preko 6 metara, a njen najdalji skok je 6.25m. Ona je članica Atletskog kluba Crvena Zvezda, a trenira je Slobodan Stojić.

“Drago mi je sto sam ove sezone na vreme ispunila normu. Zadovoljna sam dosadašnjim rezultatima i jedva čekam da skačem na Evropskom prvenstvu gde očekujem i novi lični rekord”, rekla je Sara.

Skok u dalj na programu je trećeg dana prvenstva, 13.jula od 12.20h.

Prvog dana od 19.05h, će na zaletište u disciplini troskok izaći Marija Stojadinović. Marija se nalazi u AK Vožd, a njen trener je Ljubiša Gajić.

“Moja očekivanja su da na EP skočim svoj lični rekord,a samim tim ako to budem ispunila imam šanse da udjem u finale. Lični rekord mi je 12,95m i nadam se da ću konačno ove godine preskočiti 13 metara. Ako to budem ispunila biću prezadovoljna”, rekla je Marija.

Još jedna članica Ak Vojvodina Novi Sad, izborila je svoje mesto u reprezentaciji Srbije na 3000m stipl. Zorana Grujić trčaće 11.jula u prvoj kvalifikacionoj grupi od 17.55h. U finale prolaze prvih pet takmičarki iz svake grupe I pet najbržih po rezultatu.

“Imala sam odlicnu sezonu u u Americi na 3000 stipl iako sam nova u disciplini cilj mi je finale i dacu sve od sebe da uspesno predstavljam svoju zemlju”, rekla je pulenka trenera Dragane Djordjević.

Sajt takmičenja: https://www.gavle2019.com/ .

Startne liste: https://www.european-athletics.org/competitions/european-athletics-u23-championships/2019/schedules-results/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Rezultati po starosnim kategorijama 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S