Bronzani dvojac stigao u Srbiju

Srpski atletičari postigli su veliki uspeh na Prvenstvu Evrope za mladje seniore/ke koje je održano od 11. do 14. jula u Švedskoj. Našu reprezentaciju činilo je 11 takmičara, pet atletičara i šest atletičarki.

Danas je u prostorijama Atletske dvorane na Banjici tim povodom održana Konferencija za medije kojoj su prisustvovali svi učesnici ovog šampionata.

Posle osvojene juniorske zlatne medalje na Prvenstvu Evrope u Grosetu 2017. godine, Milica Gardašević osvojila je bronzanu medalju skokom od 6.43 metara u konkurenciji takmičarki do 23. godine.

„Naravno da sam zadovoljna plasmanom i rezultatom, iako smatram da sam mogla bolje. Uvek može bolje. Što se tiče samog takmičenja ekipa je bila sjajna i imala sam odličnu podršku. Nažalost imala sam manjih problema sa zglobom, zbog čega nije došlo do novog ličnog rekorda za koji sam spremna, ali nastavljamo dalje sezonu“, rekla je Gardaševićka.

Njen trener, Marko Milinkov istakao je kako je ponosan na svoju pulenku i kako je ovaj rezultat bio očekivan.

„Konkurencija je bila izuzetno jaka, ali naš cilj je ostvaren, a to je medalja. Nije bilo lako, okolnosti na takmičenju nam nisu išle na ruku, ali sam presrećan kako se ona izborila sa svim tim“, rekao je Milinkov.

Elzan Bibić je u dramatičnoj završnici trke na 1500m, zauzeo treće mesto rezultatom 3:50,90. Njemu je srebro izmaklo iz ruke za samo jednu stotinku a dva dana nakon ovog ostvarenja on kaže da je zadovoljan bronzom uprkos tome.

„Iako nakon trke u subotu nisam odmah bio zadovoljan bronzom, sada jesam. Trka se nije odvijala onako kako sam planirao, na početku je bila jako spora, pa sam ja morao da povedem i ubrzam. Želeo bih da se zahvalim Atletskom savezu Srbije i celom timu koji je uz mene, i koji me podržava da pravim dobre rezultate, a ja ću im se odužiti medaljama“, rekao je Bibić.

Rifat Zilkić otkrio nam je da su u jednom trenutku sa tribina pomislili da je ostao bez ijedne medalje: „Nakon kvalitetno odrađenih priprema, otišli smo spremni na EP U23, sa velikim ambicijama. Trka je krenula veoma veoma sporo i sve ono što smo planirali pre toga „bačeno je u vodu“. Tada sam pomislio, ovde je sve moguće. Nama se sa jedne pozicije učinilo da je ostao bez medalje, potom je na semaforu u jednom momentu bio drugi, a zatim ipak treći. Ova trka je jedna velika pouka za nas, i u ovakvim disciplinama trči se na plasman, a ne na rezultat. Ovo je moja 25ta medalja sa velikih evropskih i svetskih takmičenja u svim uzrasnim kategorijama, osim u onoj najvećoj – seniorskoj, tako da se nadam, da će uskoro i jedna takva biti u mom vlasništvu“.

Selektor Edin Zuković najavio je da nas do kraja sezone očekuje Prvenstvo Evrope za juniore/ke, zatim EYOF, pa  Ekipno seniorsko prvenstvo i krajem septembra Prvenstvo sveta u Dohi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S