TELENOR GENERALNI SPONZOR ATLETSKOG SAVEZA SRBIJE

12.septembar 2019. – Kompanija Telenor novi je generalni sponzor Atletskog saveza Srbije (ASS). Ugovor koji će trajati tri godine potpisali su danas Veselin Jevrosimović, predsednikAtletskog saveza Srbije i Saša Filipović, izvršni komercijalni direktor Telenora u Srbiji. Uz generalno sponzorstvo, Telenor će podržati i projekat ASS-a „Brzinom do zvezda“ koji za cilj ima razvoj i promociju atletike i sportskog načina života među decom u 400 škola u Srbiji.

“Kao institucija koja traje više od 70 godina, ponosni smo što je jedna velika kompanija kao što je Telenor uvidela vrednosti koje posedujemo. Nadamo se da ćemo u narednom olimpijskom ciklusu, zajednički, stvoriti novu generaciju koja će osvajati medalje na velikim takmičenjima, i što je još važnije, da ćemo kroz projekat „Brzinom do Zvezda“ usmeriti mlade da se bave sportom“, kaže Veselin Jevrosimović, predsednik ASS-a.

Saša Filipović, izvršni komercijalni direktor Telenora u Srbiji rekao je da dosadašnji uspesi srpskih atletičara govore o izuzetnom trudu, talentu i posvećenosti, ali i profesionalnosti i stručnosti Atletskog saveza koji stoji iza njih.

„Imajući u vidu broj osvojenih medalja srpskih atletičara, uključujući i one na evropskim i svetskim šampionatima, čast nam je što smo postali zvanični partner Atletskog saveza i podrška budućim uspesima. Još važniju ulogu vidimo u stvaranju budućih šampiona kroz projekat „Brzinom do zvezda“ koji je usmeren na razvoj atletike i usvajanje sportskog načina života među decom“, kaže Filipović.

Projekat „Brzinom do zvezda“obuhvatiće 120 hiljada dece, uzrasta devet i 10 godina, iz 400 škola sa teritorije šest regiona Republike Srbije, uključujući i 17 beogradskih opština. Kroz organizovanje predkvalifikacionih trka za izbor najbržih osam devojčica i dečaka iz svake škole, zatim i opštine i grada, promovisaće se atletika kao bazična sportska disciplina, pospešivati aktivni način života i bavljenje sportom kod dece oba pola, i razvijati atletski klubovi širom Srbije. Trka super finala najbržih dečaka i devojčica održaće se u junu 2020. godine u Beogradu, kao sastavni deo većeg atletskog takmičenja, nakon čega sledi i julski atletski kamp.

Na svečanoj ceremoniji potpisivanja ugovora, Jevrosimović je Filipoviću poklonio dres u kojim će srpski atletičari nastupati na predstojećem svetskom prvenstvu koje se odigrava krajem septembra u Dohi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Rezultati po starosnim kategorijama 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S