Sjajna saradnja grada Pančeva i AK Tamiš

U ponedeljak 28 oktobra – grad Pančevo je AK Tamiš-predao na korišćenje nove sprave za vežbanje , kao i novoizgradjenu jamu za skok u dalj i troskok. Sprave za vežbanje i jama za skokove su postavljeni na velikoj, uredjenoj zelenoj površini u naselju Kudeljarski nasip.

Ispred grada Pančeva veliki broj prisutnih gradjana i sportista , kao i predstavnike gradskog veća,pozdravila je gospodja Maja Vitman – gradska menadžerka, koja je istakla da je grad Pančevo u saradnji sa JKP Zelenilo na molbu AK Tamiš izgradio i postavio sprave za vežbanje i jamu za skok u dalj i troskok, u nadi da će poboljšati uslove za trening ,mladih atletičara/ki AK Tamiš koji postižu veoma zapažene rezultate na svim nivoima takmičenja.

Takodje gradska menadžerka – gospodja Vitman je najavila i veliki atletski spektakl – u Pančevu, odnosno da je grad Pančevo pozitivno odgovorio na dopis AK Tamiš da Pančevo od sledeće godine dobije novu manifestaciju gradsku uličnu trku.Ulična trka će se održati centralnim gradskim ulicama, a imaće za cilj – razvoj sporta dece i mladih, kao i kulturno – sportsku promociju grada Pančeva.

Prema rečina gospodje Maje Vitman, najavljena ulična trka će ući u zvanični kalendar manifestacija grada Pančeva za 2020 godinu sa ciljem da u budućnosti postane tradicionalna.

Takodje gospodin Kocić je podsetio da grad Pančevo do sada nije imao sportsku manifestaciju – gradsku uličnu trku (jedan od retkih u Srbiji ), i da će ona doneti nemerljivi značaj kako za razvoju sporta , tako i promociji grada Pančeva uopšte. Atletski klub Tamiš će se potruditi da uz pomoć grada Pančeva organizuje jednu od najmasovnijih i najlepših uličnih trka u Srbiji, i da je lokalna vlast u gradu Pančevu pravi primer požrtvovanosti za razvoj sporta i fizičke kulture.

Veliko hvala gradskoj menađerki gospodji Maji Vitman na poverenju koje je AK Tamiš dobio da organizuje uličnu gradsku trku, uz podsećanje da su pripreme za organizaciju iste već krenule.

Zoran Kocić je takodje najavio još jednu veliku atletsku manifestaciju koja bi se trebala održati u Pančevu. Naime AK Tamiš je zvanično konkurisao kod Atletskog Saveza Vojvodine za organizaciju Pojedinačnog i Ekipnog prvenstva Vojvodine u Krosu, i da je klub obezbedio sve potrebne garancije za održavanje takmičenja.

Očekuje se učešće više od 30 (trideset) atletskih klubova iz Vojvodine sa preko 200 atletičara, u kategorijama od atletskih škola – do seniora/ki.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S