TELENOR BRZINOM DO ZVEZDA 2019

Atletski savez Srbije posle skoro jedne decenije uz veliku podršku kompanije Telenor pokrenuo je projekat Brzinom do zvezda. Kao renesansa, projekat je za nepuna dva meseca koliko se realizovao u svom uvodnom delu pokazao da koncept i inovativnost koju ”nosi” sa sobom nedostaje kako atletskom, tako i školskom sportu.

Kroz organizovana takmičenja u sprintu na 30-40m, realizovano je 18 manifestacija na teritoriji 17 beogradskih opština zaključno sa Telenor finalom grada Beograda.

Uvodni segment projekta ogleda se kroz prepoznavanje beogradske asocijacije za školski sport u vidu potpisivanja sporazuma o tehničkoj saradnji sa Atletskim savezom Srbije, s akcentom da projekat ukoliko ispuni određene kriterijume u naredne dve godine uđe u redovan program školskog sporta grada Beograda, što je već u uvodnom segmentu bio veliki benefit i motiv kako za ASS tako i za sam projekat da se realizuje na vrhunskom nivou.

Prva manifestacija održana je 09.10.2019. na opštini Savski venac, gde je potom kontinuirano realizovano još 16 takmičanja na opštinama Stari Grad, Palilula, Zemun, Barajevo, Sopot, Mladenovac, Lazarevac. Vračar, Rakovica,Čukarica, Obrenovac, Voždovac, Surčin, Novi Beograd, Grocka i na kraju 14.11.2019. na opštini Zvezdara. U ovom ciklusu učestvovale su 104 obrazovne ustanove sa teritorije grada Beograda, od čeka 96 Osnovnih škola i 1600 dečaka i devojčica koji su se nadmetali na istim. Sve opštine grada Beograda tehnički su pomogle pri realizaciji takmičenja na lokalu.

Kroz operativnu i praktičnu saradnju sa atletskim klubovima,  veliki broj dece uključen je u trenažne procese atletskih klubova, čime je postignut jedan od važnih zadataka ovog projekta 1) da što veći broj dece prođe osnovnu atletsku obuku kao osnovni preduslov za bavljenje sportom; 2) doprinos omasovljavanju atletskog sporta.

Najboljih 272 dečaka i 272 devojčice ispunilo je norme i izborilo plasman na gradsko takmičenje Brzinom do zvezda grada Beograda u Štark areni gde se nadmetalo za vredne nagrade i prolaz na Republičko takmičenje. Šampion Beograda u konkurenciji dečaka postao je Andrej Nikolić učenik 4, razreda OŠ Lazar Savatić iz Zemuna dok je kod devojčica najbolja bila Dunja Popović učenica OŠ Veljko Dugošević sa Zvezdare. Pored njih na Republičko takmičenje plasman je izborilo još 15 dečaka i 15 devojčica.  Promoteri projekta u ovom ciklusu bili su Ivana Španović i Armin Sinančević, koji su bili gosti na dva Javna školska časa AKTIVNOG ŽIVOTA na opštinama Zvezdara i Novi Beograd.

U narednom periodu, do kraja ovog ciklusa  (do juna 2020 godine) biće realizovano još 18 manifestacija, od čega u 16 gradova na teritoriji Repubilke Srbije (u šest regiona, uz učešće 23 grada), baraž grada Beograda i veliko državno Telenor takmičenje koje je planirano za jun mesec naredne godine.

Važnost samog projekta ogleda se u prepoznavanju od strane velike multi kompanije Telenor koja je kako finansijski tako i kroz nagrađivanje učesnika dala nemerljiv doprinos uspešnoj realizaciji samog projekta u njegovoj uvodnoj formi, što će itekako doprineti da se projekat u svojoj daljoj realizaciji konstantno razvija i unapređuje.

Fotografije: https://www.ass.org.rs/sr/vesti/gallery/telenor-brzinom-do-zvezda/ .

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S