Upoznaj Kragujevac sa Savićem

Kako bi drugačije predstavio svoj grad nego kao srce Šumadije i kao grad u kojem se čitav niz institucija, prvi put u istoriji srpske države,  osniva baš u Kragujevcu!

Kada je leto, grad počne da diše i krene da pokazuje sve svoje vrline, tako i ja naravno sa njim.Tada imam sve potrebne uslove za treniranje: jutarnji trening odrađujem u fitness centru “Olimpija”, gde rade  najveći profesionalci i od kojih dobijam veliku podršku, popodnevni trening radim na našem gradskom stadionu “Čika –Dača”. Za relaksaciju posle treninga ponekad iskoristim kupanje na gradskim bazenima, šetnju kroz Veliki park, i Šumarice za odmaranje u pogledu na jedan od najznačajnih spomenika Streljanoj deci u II svetskom ratu.

U toku  dana kada imam slobodnog vremena izmedju dva treninga, najlepša mesta koja meni i mom društvu prijaju su kafić “Trg”, uživanje u  prelepom pogledu iz kafića “Oranica” na naše “more”-(gradsko jezero), i ne smem da zaboravim ispijanje voćnih koktela u “Buena Visti”, kao i odlazak na obližnji Vidikovac i “blejanje” u prelepoj prirodi i pogledu na celi grad.

Pošto većinu vremena provodim trenirajući  na stadionu “Čika Dača”,koji je u zadnjih par godina poprimio savremeni izgled, na kojem bi mu mnogo veći sportski centri  pozavideli, kroz sportska ostvarenja ispunjavam sebe, tako i trenera i moje bližnje. Skoro na svakom treningu družim se i takmičim sa svojim sparing partnerom koji mi po godinama može biti “čika” ali koji me  svakim danom sve više i više zadivljuje svojom upornošću…
Sve u svemu na stadionu vlada takva atmosfera, da se osećam kao kod svoje kuće.

Svi koji jednom posete Kragujevac, kažu da je to mesto za izlazak koji nikad ne bi menjali…I ja se naravno slažem sa njima i kad god mogu i obaveze me ne sprečavaju da malo izađem, prva mesta na večernjem repertoaru su: Ulica Lole Ribara, kojom se leti jedva može proći i koja vrvi od Cafića do Casina,  živa  svirka u Café Cafeeu, i odlazak na tamburice u Kafanici Konoba!.

Tako je leti ,dok je zimi malo drugačije, nema bazena, jezera, nema tolikog žagora dece i gužve na stadionu, ali ima Rode, toplog Oblomova.

Što se tiče treniranja zimi, treniram napolju dok god to vremenski uslovi omogućavaju. Kada padne sneg snalazim se kako mogu i kako umem. Uglavnom treniram u sali kod trenera u Školi gde on radi, i naravno tu je nezaobilazno trčanje po belim i zavejanim Šumaricama…

Toliko o Mom Gradu…

Pozdrav iz Kragujevca !!!

Miloš Savić, reprezentativac Srbije na 100 m i 200m

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2019

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2019. Godini

Publikacija ASS 2018

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2019-2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner