Ivana promoviše zdravlje

U sredu 31. marta i četvrtak 1. aprila Ivana Španović i Nađa Higl posetile su 12 osnovnih škola na opštini Zvezdara u okviru projekta „Školsko mleko“. Naše dve šampionke družile su se sa decom iz osnovnih škola, sa kojima su razgovarale  o zdravoj ishrani, važnosti mleka za zdrav i pravilan razvoj, ali i o sportu, treninzima i svom načinu života.

                  

U mnogim zemljama širom sveta, program „Školsko mleko“ sprovodi se sa ciljem da obrazuje đake osnovnih škola o zdravoj ishrani i popularizuje konzumaciju mleka od najranijih đačkih dana. Od novembra 2009. godine do juna 2010. godine u program su uključeni učenici od prvog do četvrtog razreda u 12 osnovnih škola na opštini Zvezdara. U ovom periodu, đaci tri puta nedeljno besplatno dobijaju mleko u Tetra Pak ambalaži u porciji koja im zadovoljava dnevne potrebe za unosom kalcijuma, vitamina i proteina dobijene iz mleka. Ovim povodom, naše uspešne sportistkinje su aktivno učestvovale u razgovoru sa decom, promovišući zdrav način života i koristi koje im mleko u svakodnevnoj ishrani donosi.
„Program “Školsko mleko“ je način na koji smo želeli da ukažemo na značaj te namirnice u svakodnevnoj ishrani dece i uticaj na njihov pravilan rast i razvoj. Što se više dece obuhvati programom, to je naš uspeh veći. Želja nam je da ovim projektom ukažemo na mogućnost da se deci u najranijem uzrastu usadi zdrava navika koja će doprineti poboljšanju njihovog opšteg zdravlja”- izjavila je ovom prilikom Katarina Đurić, koordinator za komunikacije kompanije Tetra Pak.

                 

Predsednik opštine Zvezdara, Milan Popović je svojim prisustvom podržao posetu naših šampionki osnovnim školama, i tom prilikom je podelio svoje utiske o programu Školsko mleko.

Maskota programa Školsko mleko, simpatični mačak Joe Clever, zabavljao je mališane tokom ovih poseta. Lik Joe Clevera se nalazi na svakom pakovanju školskog mleka koji učenici dobijaju u školama koje su uključene u projekat, i ovo mleko se ne može naći u redovnoj prodaji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2020

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2020. Godini

Publikacija ASS 2018

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner