Božidar Antunović vicešampion sveta

Posle drugog rezultata postignutog u kvalifikacijama svetskog prvenstva za juniore, Božidar Antunović, član AK”Graditelj” iz Inđije postigao je rano jutros po srpskog vremenu nezamapćen uspeh postavljanjem novog ličnog rekorda u bacanju kugle za starije juniore 20,20m,čime je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju na 13-tom Svetskom prvnestvu za juniore u atletici.

Bio je odlučan Antunović posle kvalifikacija u nameri da Srbiji donese prvo odličje na ovogodišnjem svetskom juniroskom šampionatu u Kanadi –
“Sve je onako kako sam priželjkivao, bez većih problema ostvario sam plasman u finale. Sigurno da mi dosta znači što sam već u prvom pokušaju ostvario potrebnu daljinu, što mi omogućuje mirnu pripremu za finalne okršaje. Želim medalju na Svetskom prvenstvu i ne odustajem od te ambicije”.

                           

Pobedio je atletičar Novog Zelanda, Jacko Gill rezultatom 20,76m  što je ujedno najbolji juniorski  rezultat na svetu ove godine, dok je treće mesto osvojio Kinez Yongheng Ding 20.14m.

Ovo je prva medalja za Srbiju u disciplini bacanja kugle sa svetskih juniorskih šampionata, čime se nastavlja uspeh mladih srpskih bacača. Podsećamo da je na prethodnom svetskom prvenstvu Srbija imala finalistu u bacanju kugle, Miloša Markovića član AK”Ruma”, a poslednju medalju u muškim bacačkim discplinama osvojio tada Partizanov atletičar Luka Rujević u disciplini bacanje diska 2004 godine u Grosetu.

Osvajanjem srebrne medalje nastavljen je kontinuitet postizanja odličnih rezultata mladih srpskih ateltičaera na svetskim juniorskim šampionatima.

Ostaje nam da se nadamo da je Božidar Antunović osvajanjem ove srebrne medalje započeo seriju dobrih rezultata srpskih atletičara na 13.Svetskom prvenstvu za juniore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2019

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2019. Godini

Publikacija ASS 2018

Prijava volontera

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2019-2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner