Gradonačelnik Banja Luke ugostio direktora Atletskog saveza Srbije

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, razgovarao je sa direktorom Atletskog saveza Srbije Slobodanom Brankovićem i potpredsednicom ovog saveza Snežanom Pajkić. Na sastanku koji je održan u Gradskoj upravi, gradonačelnik Radojičić je gostima iz Srbije predstavio program razvoja sporta u gradu za period od 2018. do 2022. godine. Radojičić je ocenio da je sastanak bio višestruko koristan, naglašavajući da će Atletski savez Srbije pomoći u određenim projektima koje Grad Banja Luka namerava da realizuje u narednom periodu.

“Pored planirane izgradnje dve sportske dvorane, zatim sadržaja rekreativne prirode, nadam se da ćemo realizovati i projekte atletske infrastrukture.  Mi smo predstavili naš program, sa naglaskom da je Banja Luka nedavno dobila titulu evropskog grada sporta za 2018. godinu, a da su naši prioriteti razvoj školskog i dečijeg sporta. Naišli smo na veliko razumevanje ASS, a sa njihovim iskustvima možemo mnogo toga uraditi i ovde. Razgovarali smo o tome na koji način atletiku, kao jedan od baznih sportova, možemo razvijati i promovisati u osnovnim školama”, rekao je Radojičić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nekadašnji proslavljeni atletičar, a danas direktor ASS, Slobodan Branković, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da je u Banja Luci u planu izgradnja atletske infrastrukture, što je veoma važno za grad poput Banje Luke.

“ Na taj način bi omogućili mlađoj populaciji i drugim sportistima da mogu na toj atletskoj stazi da se bave i obavljaju kondicione pripreme, bez obzira o kom sportu je reč. Nadam se da će u dogledno vreme Banja Luka biti na atletskoj mapi Evrope i ASS će sigurno pomoći u pripremi dokumentacije i svega što je potrebno da bi Banja Luka dobila modernu atletsku stazu”, naveo je Branković.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac i predstavnici Atletskog kluba „Banja Luka“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2018

Preuzmite Ovde

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2017-2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner