Srebrne medalje zlatnog sjaja u Beogradu

Danas je u prostorijama Kompanije „ComTrade“ održana Konferencija za medije povodom velikog uspeha naših atletičara na Evropskom prvenstvu u Cirihu.

Srbija je imala ukupno 11 takmičara, pet finala i dve srebrne medalje.

Srpska rekorderka u skoku udalj Ivana Španović je skokom od 6.81 metar zauzela drugo mesto i osvojila srebrnu medalju, dok je Tatjana Jelača u bacanju koplja postavila novi državni rekord koji sada iznosi 64.21 metar, tako je Srbija dobila dve vicešampionke.

Prisutnima se prvi obratio predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović: „Ono što mogu da primetim je da u posledje tri godine nije prošlo nijedno veliko takmičenje, a da se nismo vratili sa nekom medaljom. To je zaista veliki uspeh srpske atletike a i samog sporta uopšte. Atletika se vraća na mesto na kom pripada“.

Osvajačica dve velike medalje u jednoj godini, bronze sa Svetskog prvenstva u Sopotu i srebra sa Evropskog prvenstva u Cirihu, Ivana Španović otkrila nam je planove za kraj sezone: „Ovo nije uspeh samo mog trenera i mene, već je uspeh svih ljudi koji su ulagali i verovali u nas. Vremenski uslovi su me sprečili da skočim ono za šta sam se spremala, ali do kraja sezone imam još četiri takmičenja i očekujem da probijem magičnu granicu od sedam metara. Spremna sam“.

Još jedan uspeh naše zemlje je što će Tatjana Jelača i Ivana Španović predstavljati reprezentaciju Evrope na najvećem takmičenju u ovoj godini na Svetskom kupu u Marakešu, a to se nikada nije desilo u istoriji srpske atletike.

Pokupila je sve juniorske medalje u bacanju koplja i nije je bilo tri godine, a sada se vratila na velika vrata osvojivši svoju prvu medalju sa velikog takmičenja i to nacionalnim rekordom, Tatjana Jelača : „Na treninzima sam bacala ovakve rezultate, bilo je samo pitanje trenutka kada ću na takmičenju to uspeti da bacim. Ovo je samo početak i moja dodatna motivacija da budem još bolja u budućnosti i imam još bolje rezultate“.

Svi zajedno zahvalili su se sponzorima ASS-a i Ministarstvu omladine i sporta, kao i Olimpijskom komitetu i Atletskom savezu Srbije koji su pomogli u realizaciji programa, jer da njih nije bilo ne bi bilo ni medalja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S