Bronzana kraljica letela preko sedam metara

Ivana Španović uzdrmala je celu naciju kada je već u prvoj seriji preskočila magičnu granicu od sedam metara!

Nakon osvojene bronzane medalje na SP u Moskvi 2013. godine, ona je danas napravila još jedan istorijski uspeh kada je osvojila još jednu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Pekingu sa rezultatom 7.01 metar.

Ne samo što je osvojila još jednu medalju, Ivana je za dva dana dva puta postavila novi nacionalni rekord. Ona se kvalifikovala u finale sa skokom od 6.91 metar , koji je između ostalog bio i najdalji skok u kvalifikacijama. U žestokoj konkurenciji od 12 atletičarki koje su se kvalifikovale u finale Ivana je treća na planeti!

Sve do četvrte serije Španovićka je bila vodeća, kada ju je Britanka Shara Proctor preskočila skokom od 7.07 metara. Nažalost Ivana nije uspela da je sustigne, te je u četvrtoj seriji skočila 6.86 metar, a u petoj 6.98 metara. U poslednjoj seriji Amerikanka Tianna Bartoletta skočila je 7.14 metara i time prešla na prvu poziciju.

“Takmičenje je bilo neizvesno do samog kraja, čestitam svim devojkama na sjajnoj borbi. Osecanja su mi skroz pomešana. Presrećna sam zbog rezultata. Konacno je granica od 7 metara probijena i verujem da ću sada mnogo rasterećenije skakati, a sa druge strane žao mi je što medalja nije sjajnija. Najvaznije je da sam na najvećem takmičenju bila na najvišem nivou. Kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima je nastavljen, a sada idemo u napad na sjajnija odličja”, rekla je Ivana Španović.

Neizvesnost je vladala tokom celog takmičenja, skok u poslednjoj seriji Ivani je oduzeo srebro. Da se borila do samog kraja govori nam i njen skok u poslednjoj seriji koji je bio jednak prvom – 7.01 metar.

Zlato je osvojila Tianna Bartoletta sa rezultatom 7.14 m iz poslednje serije, drugo mesto pripalo je Shari Proctor sa skokom iz treće serije 7.07m, a bronza je otišla srpskoj atletičarki sa skokom iz prve serije od 7.01 metar.

Španovićeva je osvojila zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu ove godine, sada je osvojila drugu bronzu na Svetskom prvenstvu, a sledeće godine ostaje da se pokupi još jedna medalja iz Ria.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S