Terazijskim letom do nacionalnog rekorda

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović završila je svoju sezonu fantastičnim takmičenjem u centru Beograda. Ona je „preletela“ Terazije kada je skokom u prvoj seriji postavila novi nacionalni rekord i nadmašila svoj lični rezultat koji je sada 7.10 metara.

ivana-spanovic-terazije34

Uoči organizacije Evropskog dvoranskog prvenstva koje se održava od 3.do 5.marta sledeće godine u Kombank areni, danas je našim Beograđanima priređen pravi spektakl kraljice sportova.  Celog dana naši najmlađi nadmetali su se u skoku uvis, u skoku udalj, trčanju na 20m, kao i trčanju preko prepona. Druženju se pridružio i naš najbolji bacač kugle Asmir Kolašinac, kao i atletičari Tamara Salaški, Vladimir Savanović, Strahinja Jovančević…

ivana-spanovic-terazije16

Kulminacija samog dana bilo je takmičenje u skoku udalj, gde je  Evropska šampionka, bronzana sa Olimpijskih igara i kraljica Dijamantske lige, pobedila i postavila novi državni rekord. Terazije su bile male da prime sve ljubitelje atletike koji su došli da podrže našu Ivanu.

promocija-evropsko-spanovic-8930

Svih šest skokova bilo je ispraćeno sa ogromnim ovacijama i aplauzima među kojima je najviše bilo dece, a konkurencija nije bila ni blizu da isprati nastup naše Ivane, Jasmin Sojers je bila druga sa 6.56 m, dok je treće mesto pripalo Eriki Jarder sa 6.21 m.

ivana-spanovic-terazije29

Svi rezultati Ivane Španović po serijama serija:1.serija: 7.10, 2. serija: 6.74, 3. serija: 6.97, 4. serija: 7.03, 5. serija: 6.80, 6. serija:6.83.

“Jedno od najlepših takmičenja u mojoj karijeri do sada. Hvala što ste došli da me podržite u ovolikom broju, vi ste moja motivacija za dalje uspehe. Ovim takmičenjem stavljena je kruna na moju najuspešniju sezonu karijere, a sada slede pripreme za Evropsko prvenstvo u dvorani koje je sledeće godine u Beogradu”, rekla je naša heroina.

promocija-evropsko-spanovic-8937

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar Takmičenja 2019

Preuzmite Ovde

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2019. Godini

Publikacija ASS 2018

Prijava volontera

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Preuzmite Ovde

Propozicije takmičenja 2019-2020

Login sekcija

Regionalni Savezi

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner